Bursa de stiri – Stiri si articole despre tot ce te intereseaza
Actualitate Editorial

ȘACALII, HIENELE, VULTURII ȘI STÂRVURILE

Am sperat din tot sufletul că, odată cu izolarea asta, o să scăpăm și de ei. Asta cu atât mai mult cu cât le știu caracterul fricos și cameleonic, iar vestea bolii i-a ascuns primii în bârlog. Și-au luat perechea și progeniturile, și-au făcut provizii boierești cu ce n-au mâncat până acum, dar le-a tot făcut poftă șefu’ și s-au pus pe grătărit, ieșit la balcon, uitat la filme dublate, nu subtitrate că-i obosește scrisul, au inceput să posteze poante poze cu ei și alte rahaturi și…într-un final, au început să scoată ușurel botul și ciocul la vedere. S-au plictisit? Nu! Asta se intâmplă zilnic la locul de muncă obținut politic, unde freacă mangalul și albesc țiparul. Acum e altceva.
În primul rând caterinca. Cea care îi caracterizează. Născuți din caterinca pe care a făcut-o soarta cu noi, caterinca pe care ne-o arată viața zilnic și cea care o fac ei cu noi în scârbă. În al doilea rând, au simțit miros de stârv. Cum bine știm, că doar stăm de aproape două săptămâni cu ochii în Discovery, cu asta se hrănesc. Cu stârvuri, leșuri, resturi de tot ce n-ar mânca nici dracu’. Dar ei sunt peste necuratul la capitolul supraviețuire. Cu cât e situația mai grea, cu atât le crește pofta de înbuibare și viață. Așa se întâmplă zilele astea extrem de grele pentru cea mai mare și mai mare parte a populației, când răpitoarele astea politice, ies la vânătoare cu ochii roșii, colții însângerați și ghearele ascuțite, pentru a aduna capital și simpatie din rândul celor cu adevărat năpăstuiți.
„Aduc eu aparatul de testare covid19”, „Ba eu îl aduc.”, „Uite cum fură măștile și combinezoanele ministrul!”, „Ba uite cum nu avem din cauza pesedeului care a lasat spitalele fără ce le trebuie.”, „Uite ce firme beneficiaza de contracte cu statul în perioada asta, sunt ale PNL”, „Ba sunt pușculițele PSD”, „Orban și Iohannis sunt vinovați că ne omoară virusul.”, „Ba Ponta și Dăncilă, ne-au adus aici!”….etc. Și mizeriile plutesc pe apa sâmbetei mai aprig la nivel local, unde hienele astea mai mici se mârâie pe unde apucă, lăsând impresia că le pasă, doar-doar mai păcălesc pe cineva.
Ei bine, eu nu cred că în fața unei astfel de situații atât de grave, în care jocul este între viață și moarte, oamenii normali mai pot pune botul la asemenea tactici perverse și lipsite de scrupule ale acestor șacali și vulturi ieșiți la vânătoare de leșuri.
E timpul să încerce spurcăciunile astea să împrumute, în izolare, acolo unde trebuia să fie de când s-au născut, ceva din ceea ce sunt oamenii. Să invețe ce înseamnă grija, buna-credință, umilința, empatia, credința…pentru că altfel, după ce va fi trecut urgia, cei pe care astăzi încearcă să-i speculeze politic, o să le muște beregata!
Editorial Ziarul Ploieștii
Punctul pe Ț/ Marius Marinescu
www.zpl.ro
www.ziarulploiestii.ro


 

Related posts

Încă 430 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore. Bilanțul cazurilor de COVID-19 ajunge la 3.613

admin

Cum arată un Porsche 911 care a rulat peste un milion de kilometri?

admin

Londra anunță că Regina Elisabeta este sănătoasă, deși a intrat în contact cu Boris Johnson, infectat cu coronavirus

admin

Leave a Comment