Bursa de stiri – Stiri si articole despre tot ce te intereseaza
Lifestyle

(Publicitate) Comunicat de presă PRIMER – 2 aprilie 2020

PRIMER – care reunește cele mai importante 19 situri de fabricație din țară – are o capacitate însumată instalată de producție anuală de peste 10 miliarde de unități terapeutice, în practic toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile și nesterile, perfuzabile, topice, și multe altele. “Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din România au produs și pus în circulație o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente” a completat Damian.

Ca să dăm un alt exemplu, tot în 2019, companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) și 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele două medicamente utilizate și în tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19. Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autorităților, iar capacitățile de producție pot crește cu circa 10% dacă se suspendă temporar faza de serializare.

“Companiile membre PRIMER pot fabrica până la 1,5 milioane de cutii de Paracetamol pe luna, dacă își extind capacitățile de producție”, a declarat Dr Dragoș Damian, Director Executiv PRIMER. În acest moment, PRIMER a refuzat marea majoritate a contractelor la export pentru a se concentra pe livrarea de medicamente către români. “În acest context, rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea, pentru că o cutie în plus, care poate nu va fi utilizată niciodată, privează un alt pacient de un medicament vital fără de care ar putea muri”, a completat Damian.

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni
Recomandări

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni

 

PRIMER sprijină demersurile Colegiului Farmaciștilor de a recomanda procurarea unui număr redus de cutii de medicamente, terapia pentru maximum o lună pentru pacienții cronici sau o cantitate de maximum una-două cutii pentru bolile acute, gen răceală și gripă. “În felul acesta, medicamentele vor ajunge pentru mai mulți pacienți care au nevoie de ele, fără a exista un risc de discontinuitate a tratamentului” a continuat reprezentantul PRIMER.

“Reamintim în final că PRIMER s-a pus de aproape o lună la dispoziția autorităților pentru a fabrica medicamente, în orice cantități, care să sprijine populația în bătălia contra Coronavirusului sau a altor boli, din păcate însă nu a primit nici o solicitare concretă”, a completat Damian.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din țară: AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, FITERMAN PHARMA, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, ROPHARMA, SANTA SA, SLAVIA PHARM, TERAPIA-SUN PHARMA, TIS PHARMACEUTICAL, VIM SPECTRUM, ZENTIVA.

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă

Urmărește cel mai nou VIDEO

Related posts

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Nu-mi mai iubesc soțul, îmi e silă de el și nu suport să mă atingă, iar el a încercat să se sinucidă”

admin

VIDEO/ Urmăriți „Uranissima”, emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 13-19 august 2018

admin

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate, Racii au o zi dificilă

admin

Leave a Comment