Bursa de stiri – Stiri si articole despre tot ce te intereseaza
Actualitate

În timp ce oamenii mor, președintele Braziliei a participat la un miting împotriva măsurilor de carantină

Jair Bolsonaro, președintele extremist al Braziliei, este criticat dur după ce s-a alăturat protestatarilor care cer ca restricțiile de circulație instituite pentru limitarea răspândirii coronavirusului să fie ridicate, relatează BBC.

Bolsonaro a avut, în ultimele săptămâni, numeroase conflicte cu guvernatori de state din Brazilia cu privire la carantină. El a calificat aceste măsuri drept „dictatoriale”. Brazilia, care numără în prezent peste 40.000 de cazuri confirmate de COVID-19, este țara cea mai afectată din America Latină.

Peste 2400 de persoane au murit în această țară din cauza coronavirusului. Bolsonaro s-a adresat celor câteva sute de protestatari care s-au adunat în fața sediului armatei braziliene din capitala țării, duminică. El a spus că protestatarii sunt „patrioți care apără drepturile individuale”.

Pe lângă oprirea carantinei, protestatarii au cerut și închiderea instituțiilor democratice ale țării precum parlamentul sau Curtea Supremă. Alții au cerut ca armata să se ocupe de răspunsul la criza de coronavirus.

Deși Bolsonaro nu a făcut nicio referire la aceste cerințe ale protestatarilor, faptul că a fost prezent la acest miting a dat semnale favorabile lor, spun criticii acestuia.

Nu este prima oară când Bolsonaro trivializează criza coronavirusului. În trecut, el a spus despre COVID-19 că este „puțin mai mult decât o gripă”.

Rodrigo Maia, președintele Camerei Deputaților braziliene, a scris pe Twitter, referitor la acțiunile președintelui brazilian că „întreaga lume este unită împotriva coronavirusului. În Brazilia, trebuie să luptăm și împotriva coronavirusului, dar și împotriva virusului autoritarismului”.

Editor: Adrian Dumitru

Related posts

Dumitru Robu va fi procuror general interimar CINE ESTE și cum s-a ajuns la candidatura sa

admin

Campionii la tenis de masă s-au antrenat în parc

admin

Ciolacu anunță că OUG privind anticipatele va fi respinsă și la Camera Deputaților: Depunem proiect de lege pentru votul în Diaspora

admin

Leave a Comment