Bursa de stiri – Stiri si articole despre tot ce te intereseaza
Actualitate

70 de militari români din Afganistan, Irak şi Republica Centrafricană vor fi repatriaţi din cauza COVID-19

Ministerul Apărării a anunțat, marți, că 70 de militari dislocați în Afganistan, Irak și Republica Centrafricană vor fi repatriați, în contextul măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată după consultări cu NATO și Uniunea Europeană, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, s-a decis reconfigurarea numărului de militari români care acționează, în următoarea perioadă, în unele misiuni internaţionale. Aceasta presupune repatrierea a 70 de militari din Afganistan, Irak și Republica Centrafricană.

„Astfel, aproximativ 70 dintre militarii dislocați de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO Resolute Support, în Irak – misiunea de tip coaliţie Inherent Resolve şi în Republica Centrafricană – misiunea Uniunii Europene de instruire şi consiliere, vor fi repatriaţi. Ei se vor putea reîntoarce în teatrele de operaţii, în situația în care vor exista solicitări din partea comandamentelor misiunilor respective. Măsuri similare au fost luate și de alte țări din NATO, Uniunea Europeană sau partenere”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, măsurile de reconfigurare au fost luate după consultări cu partenerii din Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, în toate celalalte misiuni internaţionale, configuraţia militarilor rămâne neschimbată. Toate situaţiile epidemiologice sunt evaluate de către Ministerul Apărării pentru a stabili dacă se impun şi alte măsuri.

Editor web: Liviu Cojan

Related posts

Culoarea surpriză preferată de români la mașinile noi

admin

Un șofer, reclamat la 112 pentru că era agresiv și înjura, a fost descoperit de polițiști fără permis

admin

Legea Pensiilor. Soţul supravieţuitor poate primi un ajutor de 25% din pensia celui decedat

admin

Leave a Comment